Un any d’Ateneu!

Pocs ens podíem pensar fa un any que avui seríem aquí. El 10 de desembre de 2015, diversos joves del barri vam okupar una caseta d’Hort de la Vila, propietat de l’ajuntament, que feia 5 anys que estava en desús. Es tractava d’una demanda històrica: un punt de trobada pel jovent i del jovent on poder desenvolupar una tasca social pel barri.

Un any després, podem dir amb orgull que aquell espai està ben viu. L’Ateneu Popular de Sarrià s’ha convertit en part activa del teixit associatiu del barri gràcies a l’empenta de moltes persones compromeses. I no podem dir que la feina hagi sigut poca. Des de l’inici ens vam haver d’arremangar per esborrar l’estat de deixadesa i donar-li el caliu que volíem.

Un any després, i amb unes quantes jornades de treball al darrere, hem aconseguit que això sigui una realitat. Tot va començar traient fulles i destapiant finestres…i avui ja tenim un espai que ens hem fet nostre, i que compta amb un servei de barra, una petita biblioteca i un hort.

Un any després, podem estar satisfets d’haver obert les portes amb tallers, xerrades, cinefòrums, dinars populars, obres de teatre i assemblees. Des de Brigitte Vasallo fins a Errekaleor, passant per Economia Col·lectiva i la Crida LGTBI.

Un any després, però, encara queda feina al davant. Hi ha moltes iniciatives pendents i també dificultats per afrontar, però el projecte de l’Ateneu vol seguir amb força.

Un any després, els i les joves de Sarrià continuem organitzats per dinamitzar el barri que ens acull, perquè estem convençuts que la transformació social és possible.

Un any després, seguim.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s