[CFAS] Manifest de les XVI Festes Alternatives de Sarrià

Aquest 1 d’octubre estem cridades a decidir el futur d’una part dels Països Catalans. Decidir és, a dia d’avui, el principal camp de batalla. Des de la Comissió de Festes Alternatives de Sarrià (CFAS), entenem que qualsevol societat s’ha de basar en les sobirianies de la gent que la construeix i que aquestes passen, necessàriament, pel dret a l’autodeterminació. I autodeterminar-se vol dir, també, decidir sobre els nostres cossos, sobre la nostra forma de viure i sobre la nostra forma d’organitzar-nos. Parlar de sobiranies en plural és parlar de drets, uns drets que avui, més que mai, estan en escac.

A Sarrià, fa anys que vivim un procés d’elititizació que expulsa les joves i abandona la gent gran. Aquesta elitització es converteix en una pèrdua de drets fonamentals com és el dret a l’habitatge, que any rere any es cobra més veïnes del barri. Cal remarcar que és una situació d’emergència. Només en el que va d’any a Sarrià-Sant Gervasi hem patit 44 desnonaments. Però darrera aquesta xifra s’amaga el patiment i l’exclusió de desenes de famílies. Perquè mentre veiem com el nostre barri s’omple de pisos de luxe i pisos turístics, som expulsades del barri on hem nascut, crescut i viscut.

Per això des de CFAS volem remarcar la nostra oposició frontal a aquest procés d’elitització que beneficia a uns pocs, i volem reivindicar espais com l’Ateneu o la mateixa CFAS, com el lloc des d’on organitzar-nos i combatre la seva voluntat d’expulsar-nos i d’invisibilitzar-nos.

I també, com dèiem, parlar de sobiranies és parlar del dret al propi cos, perquè avui, als Països Catalans les dones hem fet del nostre cos un camp de batalla. No tolerarem més intromissions per part de multinacionals com Calzedonia, esglésies o congregacions com les que ocupen cada setmana el Santa Isabel i tants altres, perquè hem pres la ferma decisió de no retrocedir. Per tot això des de CFAS hem activat un protocol contra agressions masclistes i LGBTI-fòbiques.

Si et sents agredida aquesta nit o qualsevol altre dia de les festes, dirigeix-te a la barra. Des d’allà, entre totes, respondrem. Cap agressió sense resposta. Perquè no ens estem morint, ens estan assassinant!

Per tot això, avui, decidim lluitar contra la seva exclusió habitacional, okupant; desmuntem el seu patriarcat amb l’autodefensa feminista, i ens seguirem fent fortes al voltant d’organitzacions que ens permetin governar-nos.

Avui i sempre, a Sarrià, la lluita continua!

I diumenge omplim carrers i urnes!

Bona festa major!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s