L’Ateneu segueix en peu!

Han passat 11 dies des que un grup de feixistes va cremar impunement l’Ateneu Popular de Sarrià. Les flames no s’han esborrat ni s’esborraran del record del barri, però lluny d’enfonsar-nos, han encès la solidaritat des de molts altres espais i ens han enfortit. Aquests dies hem rebut desenes de suports de persones, casals, entitats, plataformes… només podem agrair-ho i dir que quan calgui també podeu comptar amb nosaltres.
Han cremat un espai, però el projecte segueix més viu que mai. Més enllà d’un local, l’Ateneu el conformen les persones que obren cada dia les portes, i nosaltres apostem perquè això continuï passant a les casetes d’Hort de la Vila.
Aquestes casetes han sigut víctimes del feixisme, en forma de pintades, destrosses i la crema fa pocs dies del seu interior. També han patit l’especulació i l’elitització del barri, sota la pressió de la immobiliària la Llave de Oro, que en va ser la propietària fins el 2011, i ara vol construir uns blocs de pisos de luxe sobre el pati interior i en tot l’entorn de la Via Augusta. Malgrat tot, fins avui les casetes han resistit a l’odi i a l’abús del poder econòmic.
Avui pertanyen a l’Ajuntament de Barcelona, i és a les seves mans salvar-les i fer que tornin a ser un espai de i per les joves. L’estat de la masia requereix una intervenció urgent, i és un deure amb el barri fer-hi obres per mantenir viu un patrimoni històric que ha sobreviscut a tants intents d’enderroc. Els propers dies traslladarem a l’Ajuntament aquesta convicció, conscients que no hi renunciarem.
Reconstruïm les casetes d’Hort de la Vila, recuperem l’Ateneu Popular de Sarrià. Davant el feixisme i l’especulació, l’Ateneu segueix en peu!
Vila de Sarrià, 10 d’abril del 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s